Este o reteta pentru o cina usoara, pe placul membrilor familiei.
Ingrediente cartofi cu sardine
500 g cartofi albi
500 g sardine proaspete sau congelate
1 ceapa ( care se va marina )
2 linguri ulei de masline ( ptr marinata ceapa )
4 linguri otet balsaic sau otet de mere ( ptr marinat ceapa )
1/2 legatura patrunjel ( ptr decor )
1 lamaie ( pentru servire )
sare, piper
Cum se fac cartofi cu sardine
Cartofii, se vor spala si pune la fiert in coaja in apa rece, pentru cca 30 minute.
Intre timp, ceapa, se va curata, taia rondele si pusa la marinat intr-un bol ( cca 30 minute ) in care s-a facut un amestec in prealabil din: ulei de masline, otet balsamic sau otet de mere, sare si piper.
Dupa fierbere, cartofii se vor scoate din apa fierbinte si pusi la racit intr-o strecuratoare, apoi curatati de coaja.
Sardinele ( proaspete sau congelate ), se vor curata de intestine, spala, usca cu un prosop absorbant de bucatarie, apoi asezonate cu sare si piper si puse la prajit pe un grill, cate 5-10 minute pe fiecare parte.
Pe un platou, se vor pune cartofii intregi curatati de coaja, impreuna cu sardinele calde si cu ceapa marinata deasupra.
La sfarsit, totul se va stropi cu putin ulei de masline.
Pentru un aspect apetisant si decor, se va presara patrunjel proaspat tocat fin deasupra ingredientelor si servita mancarea cu felii de lamaie.
POFTA BUNA !!!