Cartofi la cuptor cu lamaie

Cartofi cu lamaie la cuptor

Este o mancare gustoasa si satioasa, perfecta pentru un post, dar si pentru persoanele cu regim alimentar sau pentru vegetarieni.

Ingrediente cartofi la cuptor cu lamaie

1 kg cartofi roz

1/2 lamaie ( zeama )

4-5 linguri ulei masline

3 catei usturoi

cateva fire de arpagic

1 fir rozmarin

sare, piper

Cum se fac cartofi la cuptor cu lamaie

Cartofii se vor spala de praf sau eventul de pamant, apoi se vor pune la fiert intr-o oala inalta, pentru cca 30-35 minute ( atat cat va intra cu usurinta varful unei furculite ).

Dupa fierbere, se vor scurge de apa, sunt lasati la racit (pana devin calduti), apoi sunt curatati de coaja cu un cutit.

Pentru un gust mai bun, cartofii se vor pune intregi in tava mare de la aragaz, tapetata cu folie aluminiu si stropita cu ulei, pentru cca 20 minute (cat se vor rumeni usor).

Intre timp se va face un dressing din: ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi pisat, rozmarin, arpagicul taiat marunt, sare si piper, amestecandu-se cu un tel pana la omogenizare completa.

Cu sosul obtinut, se vor stropi cartofii fierbinti scosi din cuptor.

Acestia se vor transfera intr-un bol, apoi vor fi serviti la masa imediat.

POFTA BUNA!!

 

Informatii nutritionale:
1 portie, 110 g
Calorii: 180,
Lipide:10 g,
Colesterol: 0,
Sodiu: 10 mg,
Glucide: 20 g,
Fibre: 2 g,
Zahar: 1 g,
Proteine: 2 g,
Vitamina C: 20%,
Calciu: 2%,
Fier: 8%,
Vitamina A: 0%