Cartofi noi crocanti

Cartofii noi cu crusta aurie si miezul fraged… o minunatie !!

Poate fi considerata o reteta vegetariana, desi seamana cu cei pe care-i stim din acel lant de restaurante, dar sunt mult mai sanatosi, pentru ca sunt gatiti in casa si contin mai putin ulei.

Este o reteta care poate fi un meniu principal, sau o garnitura la o friptura suculenta si condimentata.

Ingrediente cartofi noi crocanti

1 kg cartofi noi ( se vor alege cartofii mai mici, pentru a putea fi folositi intregi )

50 g seminte de susan

50 ml ulei masline

100 g ierburi de provence

sare

Cum se fac cartofi noi crocanti

Cartofii noi se vor spala bine, nu se vor curata de coaja, ci se va lasa pe cat posibil cu stratul de coaja ( deoarece este foarte subtire si la gatit acesta devine crocant ).

Se vor pune intr-o oala incapatoare la fiert cu apa si sare ( apa depasind cartofii cel putin cu 10 cm ), cca 20 minute, dupa care se vor lasa la scurs si racit.

Pregatim tava mare de la aragaz, tapetat cu hartie de copt, apoi punem cartofi  fierti rasfirati pe toata suprafata, turnam uleiul de masline pe cartofi, ierburile de provence, semintele de susan, amestecand apoi cu mainile, astfel incat mirodeniile sa se distribuie uniform.

Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute, pana vor prinde o crusta aurie.

Cartofii noi cu crusta astfel obtinuti se pot servi ca atare cu o salata verde, sau la o garnitura de friptura pe gratar, cuptor sau fiarta.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto