Cum se fac cartofi noi cu branza la cuptor
Carofii noi nu se vor curata de coaja ( deoarece au o coaja foarte subtire ), ci se vor spala bine sub jet de apa rece, usca cu un prosop absorbant, apoi taiati felii subtiri pe un blat de lucru si pusi intr-un castron, stropiti cu ulei de masline,asezonati cu sare, piper si rozmarin uscat.
Intr-un vas Jena, uns cu unt, se vor aseza feliile de cartofi condimentate ( se vor suprapune, nu va conta modul de asezare in vas ).
Separat, ceapa rosie se va taia julien, usturoiul pisat si puse intr-un castron, peste care se va rasturna smantana de gatit, branza telemea dulce rasa, cascavalul afumat ras, zeama de lamaie, sare si piper ( dupa gust ), amestecandu-se cu o spatula, apoi rasturnata compozitia peste feliile de cartofi.
Vasul Jena se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 30-35 minute ( cat va capata o crusta maronie, de gratinat ).
Cartofi noi cu branza la cuptor se vor servi fierbinti.
POFTA BUNA !!