Cartofi noi la cuptor cu branza si marar

Cartofii noi sunt deliciosi la gust. Si merita ceva mai multa atentie decat sa ii facem piure sau clasicii cartofi prajiti. Va propunem o reteta pentru care expresia “sa te lingi pe degete” nu este deloc o exagerare.

Ingrediente pentru cartofi la cuptor cu branza

1 kg cartofi noi,
2 legaturi ceapa verde,
250 g branza telemea,
2 oua,
1 legatura marar,
sare, piper, ulei,

Cum se fac cartofii noi la cuptor cu branza

Se adauga ulei intr-o tava, 150 ml, se ung si marginile laterale, clatinand usor tava.

Se adauga ceapa verde taiata marunt, se formeaza un pat.

Catofii se curata sau se spala, se aseaza intregi in tava, peste ceapa verde.

Intr-o cana cu apa calda se pun 2-3 linguri de ulei, se amesteca si se varsa peste cartofi.

Se rade jumatate din cantitatea de telemea.

Ouale se bat cu restul de telemea rasa si mararul tocat fin, se varsa peste cartofi.

Tava se da la cuptor pentru 20-25 minute.

La final, se orneaza cu restul de telemea si se mananca cu o salata de rosii.

Trucuri si idei

Alegeti cartofi de dimensiuni mici si ii puneti unul langa altul, intr-un singur strat.

Daca tineti post puteti renunta la branza si oua. Adaugati doar rozmarin si marar, ca sa fie aromati.
Sursa foto