Cartofi taranesti cu ceapa caramelizata

Cartofi taranesti

Felul in care sunt gatiti, este esential pentru a conferi cartofilor acea eticheta de leguma sanatoasa, reprezentand sursa cea mai ieftina sursa hranitoare pentru orice persoana indiferent de buget.

Ei pot fi gatiti sub orice forma ( retete fiind numeroase, fie la cuptor, abur sau fierti ), dar pentru ca uneori poftele sunt mari, vom face o reteta de cartofi taranesti, in care vom incerca sa imbinam placutul cu utilul ( facand o combinatie intre dieta si ceva ” gras “-prajit).

 

Ingrediente cartofi taranesti cu ceapa

1 kg cartofi roz ( sunt mai fermi si nu se vor strivi la fiert )

3 catei de usturoi ( ptr aroma )

4 cepe rosii

100 g bacon ( optional )

1 lingura zahar

4 linguri otet balsamic

3 linguri ulei vegetal

1/2 lamaie ( zeama ) pentru stopit cartofii fierti

un cub de unt ( pentru cartofii fierti )

1/2 legatura patrunjel (  pentru decor ) sau o ceapa verde

sare, piper