Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata este perfecta vara, cand ai tendinta de a manca multa carne la gratar. Pe langa faptul ca inveseleste toata masa cu culoarea sa roz, mai este si crocanta, un pic dulce si nici nu te mai inteapa deloc, asa cum se intampla uneori.

Se face foarte rapid, rezista mult in frigider. Merge foarte bine in sandvisurile cu carne, in salate, alaturi de oua fierte sau fripturi. Deci chiar este momentul sa incerci si tu sa o adaugi in meniu.

Ingrediente pentru a face ceapa rosie murata

2 cepe
1 lingura zahar / miere
o cana de otet
2 catei de usturoi
sare

Cum se face ceapa rosie murata

Intr-o oala pune apa la fiert. 2-3 cani de apa ar trebui sa fie suficiente.
Taie ceapa in felii lungi (poti lasa si rotunda), cat de subtiri poti. Foloseste o razatoare, daca nu ai o dexteritate foarte buna la taiat.
In borcanul in care vei tine ceapa la murat (cel mai bun este un borcan din sticla cu capac) pune impreuna otetul cu zaharul, mierea si sarea.
Cand apa din oala incepe sa fiarba se pune ceapa taiata si se tine cam jumatate de minut, dupa care se scurge. Mai pastreaza insa o cana din aceasta apa, vei avea nevoie de ea.
Pune ceapa in borcanul in care ai otetul. Adauga usturoiul taiat marunt. Adauga si apa fierbinte pana cand ajunge la buza borcanului.
In cateva ore ceapa este murata si se poate tine in frigider cateva saptamani.

Video

Tot procesul este foarte simplu, dupa cum se poate vedea in video de mai jos.

Sursa foto