Cei mai fragezi si mai aromati biscuiti. Biscuitii “Steluta”

Fursecuri biscuiti steluta

Mod de preparare biscuiti  fragezi “Steluta”

Intr-un bol punem untul moale la temperatura camerei si il mixam cu zaharul aproximativ 10 minute, pana devine cremos. Vom adauga apoi oul si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu faina de migdale, praful de sare si zaharul vanilat. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Amestecul va fi usor moale si lipicios dar se va intari la frigider. Daca  totusi compozitia este prea moale puteti sa mai adaugati 1-2 linguri de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 2-3 ore.

Dupa ce am lasat aluatul in frigider un timp suficient cat sa se intareasca, impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam stelute, braduti, etc. din aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem biscuitii timp de 13-15 minute pana cand se rumenesc usor pe margini. Ii scoatem pe un gratar la racit.

Cat timp se coc biscuitii din prima foaie putem sa scoatem cealalta bucata de aluat din frigider si sa formam biscuiti si din aceasta.

Dupa ce am copt biscuitii si s-au racit ii umplem cu gem dupa preferinta.
Punem biscuitii intr-o cutie si-i lasam peste noapte in loc racoros, pentru a se fragezii.In ziua urmatoare ii pudram cu zahar si ii servim.

Savurare placuta!