Chec cu crema de cacao

Este  un desert pufos, cu un gust divin deloc inecacios, fiind una din retetele clasice romanesti.

Ingrediente chec cu crema de cacao

Pentru blat

8 oua

16 linguri de zahar

16 linguri ulei

16 linguri de faina

3 linguri cacao

1 esenta rom ( ptr blatul cu cacao )

2 plicuri zahar vanilt ( ptr blatul alb )

Pentru crema de cacao

12 linguri zahar

4 linguri cacao

4 linguri apa

1/2 ciocolata amaruie

1 esenta rom

2 linguri ulei ( ptr glazura -luciu )

1/2 pachet margarina Unirea

Cum vom face blatul pentru chec

Separam albusul de galbenus.

Albusul il batem cu mixerul pana devine o spuma tare, apoi adaugam in ploaie zaharul continuind mixarea pana va avea aspectul de bezea si zaharul sa fie topit bine.

Incorporam pe rand galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, amestecand pana se vor omogeniza bine in aluat.

Faina amestecata cu praful de copt, o incorporam cu grija in compozitie cu o spatula de jos in sus ( pentru a nu se lasa aluatul ).

Pentru a obtine doua checuri vom imparti aluatul in jumatate.

Prima jumatate o lasam alba, iar cealalta o amestecam cu cacao si esenta de rom.

Turnam compozitiile obtinute in tavi de chec separate tapetate si unse cu hartie de copt.

Vom introduce tavile in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30-35 minute ( se va face testul cu scobitoarea ).

Dupa timpul de coacere, scoatem checurile la racit pe un gratar, ocupandu-ne de crema de cacao.

Cum vom face crema de cacao

Intr-o craticioara vom pune zaharul, cacao si apa la fiert pe foc cca 10 minute, apoi dam deoparte siropul obtinut ( sa fie un lichid mai vascos ).

Adaugam ciocolata bucatele si esenta de rom, amestecand pana se va topi.

Dupa ce siropul va fi caldut, vom adauga si margarina cubulete mici ( la temperatura camerei ).

Se va obtine o crema destul de vascoasa pentru a se putea folosi dupa ce se va raci bine.

Din aceasta crema vom opri 10-12 linguri in care vom adauga uleiul, pentru a se folosi pentru glazura.

Asamblare chec cu crema de cacao

Vom taia checurile in felii groase de 5 cm, apoi le vom lipi cu crema de cacao ( o felie maro cu una alba ) pana refacem cele doua checuri.

Cu crema pe care am oprit-o vom glazura cele doua checuri.

Taiem pentru servire checul pe diagonala sau o felie dintr-un colt, iar urmatoarea din coltul alaturat.

Va avea un aspect foarte placut la servire si destul de gustos.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto