Daca iti place sa mananci chec si nu ai mai facut pana acum, atunci o poti alege pe aceasta. Este una dintre cele mai simple retete si rezultatul este racoros si pufos in acelasi timp.
Ingrediente pentru chec cu lapte batut
350 g zahar,
125 g unt,
2 oua,
450 g faina,
5 g praf de copt,
1 varf cutit sare,
250 ml lapte batut,
coaja rasa de la o lamaie,
Cum se face checul cu lapte batut
Untul topit la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul, se foloseste mixerul.
Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu, cu mixerul.
Faina, sarea si praful de copt se amesteca intr-un bol. Acest amestec se adauga in bolul cu unt.
Se amesteca adaugand treptat laptele batut. La sfarsit se adauga coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie.
Se varsa intr-o tava de chec acoperita cu folie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 minute.
Video
Chiar daca nu aveti un mixer la dispozitie puteti face acest chec folosind un tel, dupa cum veti vedea pas cu pas in video de mai jos.