Cu totii cunoastem checul romanesc clasic cu cacao si nu. Acesta este similar, numai ca are un gust mai exotic datorita gustului de nuca de cocos si ananas.
Ingrediente pentru chec cu nuca de cocos si ananas
4 oua,
125 g unt,
125 g faina,
125 g zahar brun,
1 pliculet praf de copt,
125 g nuca de cocos rasa,
200 g ananas proaspat sau compot,
la alegere zahar vanilat, esenta de vanilie, baton de vanilie
Cum se face checul cu nuca de cocos si ananas
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C.
Untul topit la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul.
Se adauga unul cate unul, ouale.
Treptat se pun si faina, praful de copt, nuca de cocos si mirodeniile (zahar vanilat).
Se incorporeaza bucatele mici de ananas.
Se unge o tava de chec, cu unt si se varsa compozitia de mai sus.
Tava se da la cuptor pentru 40 minute. Se verifica daca s-a facut cu o scobitoare sau varful unui cutit.