Checul cu iaurt este extrem de popular in Franta. Se spune ca fiecare fata este invatata cum sa il faca, in scoala. Are nevoie de putine ingrediente si de foarte putin timp de preparare, comparativ cu alte checuri.
Ingrediente pentru checul cu iaurt
1 iaurt,
3 oua,
se foloseste recipientul iaurtului ca masura pentru a adauga cantitatea de zahar, faina, ulei: 2 masuri zahar, 3 masuri faina, 1 masura ulei,
1 pliculet praf de copt,
3 linguri nutella,
Cum se face checul cu iaurt
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C.
Iaurtul se varsa int-un bol, se adauga ouale batute bine, zaharul, faina, uleiul, praful de copt.
Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.
Se unge o tava cu unt si se presara cu faina
Se varsa o parte din compozitia de mai sus, se intinde o lingura de nutella, apoi o parte din compozitie, alta lingura de nutella, restul de compozitie si deasupra ultima lingura de nutella.
Tava se da la cuptor pentru 30 de minute, se verifica cu o scobitoare sau varful unui cutit, daca este facut la mijloc.
Trucuri si idei
Noi v-am aratat cum se face cu nutella. Dar voi puteti sa puneti ce ingrediente doriti. Puteti sa nu puneti nutella si sa faceti singuri crema de cacao adaugand cacao la o parte din compozitia de chec. Sau puteti sa adaugati banane.
Nu toate ingredientele trebuiesc puse la copt. Puteti foarte bine sa le adaugati dupa – zahar pudra vanilat, iaurt, fructe
Daca il puneti intr-o tava rotunda obtineti un chec in forma de tort, ceea ce ii da un aer si mai festiv!
Video
Un chec frantuzesc cu iaurt. Simplu, fara alte ingrediente.