Eu iubesc checurile. Insa nu numai cele duci. Imi plac mult si cele sarate, cu branza. Si va propun o reteta delicioasa, perfecta pentru a avea la indemana o gustare buna.
Ingrediente pentru chec cu spanac si branza
150 g spanac,
1 lingura unt,
1 catel usturoi,
100 g branza capra,
3 oua,
180 g faina,
1 pliculet praf de copt,
100 ml lapte,
100 ml ulei,
sare, piper,
Cum se face checul cu spanac si branza
Spanacul se curata, se taie fasii si se pun la calit in unt, cateva minute pane se inmoaie, se adauga si usturoiul maruntit. Se lasa sa se raceasca.
Branza se taie cubulete mici.
Din oua, faina, lapte, praful de copt, ulei se face un aluat.
In aluatul rezultat se adauga branza si spanacul.
Se varsa totul intr-o forma de chec, unsa cu unt. Tava se acopera cu folie transparenta si se sa da la frigider pentru 1 ora.
Se scoate si se da la cuptorul incalzit in prealabil, la 180°C, pentru 45 minute.
Video
Am sa va arat acum o varianta mult mai rapida, desi mai putin sanatoasa. Scapati de facutul aluatului punand paine. Si scapati si de tinutul la cuptor, frigand totul in tigaie.