Sigur, ne mai raman resturi de carne de pui,… fie de la un gratar, o friptura la cuptor sau fierta de la o supa cu legume si sa nu risipim nimic sau sa lasam carnea mai mult timp in frigider, nu avem de ales decat sa gasim un mod usor de a o folosi.
Vom face repede un aluat de chec in care adaugam carne de pui si cateva legume, iar cina sau micul dejun este salvat, mai ales ca dupa o duminica cheful de a face ceva mai consistent pentru familie este cam ” scazut”, pana ne intram in ritm.
Ingrediente chec de pui si ardei
La aceasta reteta se pot folosi foi de placinta ( daca nu dorim aluat de chec )… optional
5 oua
5 -6 linguri de faina ( variaza cantitatea in functie de marimea lingurei )
3 linguri de ulei vegetal
1 praf de copt ( pentru a creste aluatul, deoarece folosim ingrediente grele)
3 linguri smantana
cateva masline negre, verzi ( ramase prin frigider )
1 ardei gras ( rosu, verde )
sare,piper
Cum se face chec cu pui si ardei
Vom separa ouale, albusul de galbenus in vase diferite.
Albusul il batem separat intr-un castron spuma tare cu un praf de sare, galbenusul frecat separat in alt castron incapator cu uleiul vegetal adaugat treptat ( ca la maioneza ), pana va capata consistenta unei creme.
Urmeaza sa adaugam faina impreuna cu praful de copt, amestecnd usor cu un tel, pana se incorporeaza bine ( sa nu ramana cocoloase de faina ).
Spuma de albus se adauga lingura cu lingura, amestecand in mod constant cu telul, pana se va obtine o compozitie omogena ( un aluat de chec ).
Carnea de pui ( de la gratar, cuptor sau fiarta ), se va taia bucati potrivit de mari sau fasii, apoi adaugate in aluatul obtinut ( sau folosite foi de placinta, cate 2-3 buc, unse intre ele cu ulei, apoi rulate si puse la copt in tava de la aragaz ….acest lucru poate fi optional ), impreuna cu ardeiul gras taiat fasii, maslinele, smantana, asezonand apoi cu sare, piper dupa gust.
Compozitia obtinuta se va transfera intr-o tava de chec, unsa bine cu margarina sau unt, tapetat fundul cu hartie de copt, introdusa in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 35-40 minute( pana face acea crusta maronie de copt, sau se face testul cu scobitoarea… daca iese curata, checul este gata ).
Checul cu pui si ardei se va servi rece, taiate in felii de 2 cm, puse pe un platou decorat cu salata verde, perfect pentru cina tarzie.
POFTA BUNA !!