Este o reteta simpla, gustoasa, aromata si nu contine grasimi, fiind indicata persoanelor cu diferite probleme de sanatate si pentru a fi consumate chiar si de copii peste 1 an.
Pot fi foloste cu succes, ca un fel de aperitiv la mesele festive.
Ingrediente chiftele aromate
1 kg carne de vita tocata
1 ceapa mare
5 catei usturoi
1/2 lingurita chimen
40 g unt ( ptr uns tava cuptor )
1 ou intreg +2 galbenusuri
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
sare, piper
Cum se fac chiftele aromate
Carnea de vita tocata se va pune intr-un bol incapator, apoi se va adauga pe rand ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, chimenul pudra, ouale, patrunjelul verde si mararul tocate marunt si sare, piper dupa gust.
Toate aceste ingrediente se vor amesteca foarte bine cu mana ( nu cu spatula ), formandu-se chiftele mai mari ( 8-10 buc, aplatizandu-le cu mana umeda, apoi se vor pune in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie copt si unsa bine cu unt ( la o distanta intre ele de 5 cm ).
Tava se va da in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 30 minute ( intorcandu-le dupa 15 minute ), atat cat vor capata o culoare de copt.. ( aramie ).
Chiftele aromate se vor scoate pe un platou, servite ca atare ( fierbinti, caldute sau reci ) sau alaturi de o garnitura de orez, piure de cartofi si cu salata de legume.
POFTA BUNA !!!