Este o reteta perfecta pentru o gustare, cina sau mic dejun, mai ales atunci cand nu mai stim ce sa gatim si in camara avem conserve de ton.
Deoarece chiftelutele sunt iubite si de copii, vom cauta sa gatim aceasta reteta cat mai sanatoasa, alegand metoda cuptor ( fara prajeala in ulei ).
Ingrediente chiftelute cu ton la cuptor
500 g cartofi albi
2 cutii ton maruntit in suc propriu ( 1 cut/185 g )
2 oua
1 ceapa
4 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel
smantana ( pentru servit )
sare, piper
Cum se fac chiftelute cu ton la cuptor
Cartofii se vor spala si curata de coaja, apoi vor fi taiati in cuburi si pusi la fiert intr-o oala cu apa cu sare pentru cca 20 minute.
Dupa fierbere, cartofii se vor pune la scurs si racit intr-o strecuratoare, apoi pasati la fel ca la piure.
In piureul rezultat, se vor adauga: ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, ouale intregi, tonul maruntit scurs bine, patrunjelul tocat foarte fin, sarea si piperul dupa gust.
Totul se va amesteca cu o spatula, pana se vor omogeniza bine ingredientele.
Pe un blat de lucru presarat cu faina, se vor pune chiftelutele formate cu mana usor umezita, de marimea unei mingi de tenis de masa.
Intr-o forma de silicon cu forme rotunde, stropite cu ulei, se vor aseza chiftelutele formate si data forma in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 15-20 minute ( cat chiftelutele vor capata o culoare usor galbui-aurie).
Chiftelute cu ton se vor servi calde cu smantana deasupra si patrunjel proaspat tocat, sau reci alaturi de felii de lamaie.
POFTA BUNA!!