Chiftele de legume si cuscus

Desi prajeala nu este buna din cand in cand trebuie sa ne satisfacem aceasta pofta. Si o putem face cu chiftelute cu legume si cuscus in care adaugam cateva ciuperci.

Ingrediente pentru chiftele de legume si cuscus

300 g cartofi,
2 cepe,
1 morcov,
1 dovlecel,
1 ardei,
50 g ciuperci,
50 g cuscus,
1 legatura patrunjel,
1 legatura marar,
2 oua,
sare, piper, ulei, pesmet, faina,

Cum se fac chiftelele de legume si cuscus

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare, se lasa 20-25 minute. Se scurg si se paseaza intr-un piure.

Cuscusul se prepara respectand indicatiile de pe ambalaj.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand devine translucida se adauga, morcovul ras pe razatoarea mica, ardeiul si cupercile tocate marunt, dovlecelul dat pe razatoare. Toate se lasa la calit, la foc domol, 8-10 minute.

Peste se adauga cuscusul si piurelul de cartofi, se amesteca cateva secunde. Se adauga sare si piper.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se formeaza chiftelutele, se trec prin faina, apoi prin ou batut si apoi prin pesmet.

Se prajesc in ulei incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Se servesc cu salata verde.

Trucuri si idei

Daca nu vrei sa folosesti cartofi poti pune o felie de paine de un deget pentru a ajuta la pastrarea compozitiei legata.

Cuscus poate sa fie inlocuit si de quinoa.

Video

Nu trebuie neaparat sa folosesti ou la aceste chiftele si nici sa le prajesti. Le poti face si la cuptor. Si ca sa nu fie foarte greu de mancat sa le adaugi un sos de rosii, ca in video de mai jos.

Sursa foto