Cum se fac chiftele de vita cu paprika pentru hamburger
Intr-un bol se va pune carnea de vita tocata, pesmetul, oul ( cu rol de a lega compozitia si ajuta pe aceasta sa se mentina impreuna in timpul gatirii), sare si piper, amestecandu-se cu mana pana se va obtine o compozitie uniforma.
Compozitia se va imparti in 6 parti egale, formand cate un disc cu ajutorul mainilor umede, cu diametrul de 10 cm si grosime de 1 cm.
Pentru a fi mult mai gustoase, chiftelele de vita pentru hamburger, se vor pune pe o tava, apoi acoperita cu o folie alimentara si data la rece pentru cca 15-20 minute ( penru a-si lua din aroma contimentelor ).
Intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins se vor pune chiftelele de vita la prajit, cate 7-8 minute pe fiecare parte, sau pana se rumenesc ( dar sa aiba un interior suculent ).
Chiftelele din carne de vita se vor scoate pe hartie absorbanta ( pentru a se elimina excesul de ulei ), apoi servite caldute intre chifle speciale pentru hamburger, cu maioneza, cascaval, castraveti murati, etc., date pentru cca 10-12 secunde la cuptorul cu microunde pentru a se topi branza cascaval.
POFTA BUNA !!