Chiftele rapide de vinete cu sos de rosii

Una din cele mai rapide retete de chiftelute din legume, sanatoase si bune pentru un regim ( daca acestea se vor coace pe o hartie de copt unsa cu putin ulei, in cuptorul bine incins pana se vor rumeni frumos ).

Ingrediente chiftele rapide de vinete cu sos de rosii

3 vinete mari ( sau 500 vinete curatate , numai miezul )

100 g branza telemea  ( consistenta tare )

2 oua ( numai galbenusurile )

100 g pesmet

ulei

sare, piper

Pentru sos rosii

500 ml suc de rosii

2-3 catei usturoi pisat

1 lingurita zahar

1 lingura ulei de masline

2 linguri zeama de lamaie ( sau otet de mere )

sare, piper

Intr-o craticioara mica se vor pune la fiert pentru 5-10 minute ingredientele pentru sos rosii, pana ce acesta se va ingrosa putin ( ca o smantana groasa ).

Cum se fac chiftele rapide de vinete cu sos de rosii

Intr-un castron se vor pune vinetele  coapte, curatate de coaja si scurse in pralabil ( sau daca avem vinete congelate se pot folosi acestea, lasate la dezghetat de cu seara ).

Peste ele se vor adauga: galbenusurile de ou, branza telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, pesmetul, verdeata tocata fin ( ptrunjelul, mararul ), sarea si piperul dupa gust.

Compozitia se va amesteca cu mana, pana cand ingredientele se vor amesteca bine.

Cu mana usor umezita intr-un bol cu apa, se vor forma bilute de forma unor mingi de tenis de masa, urmand a fi prajite intr-o tigaie de teflon cu ulei suficient de bine incins  ( cca 5-8 minute pe toate fetele ).

Chiftelutele prajite se vor scoate cu ajutorul unei palete cu gauri la scurs pe o hartie absorbanta ( pentru a se elimina surplusul de ulei ).

Pe un platou rotund si adanc se vor transfera chiftelele de vinete, acoperindu-se cu sosul de rosii caldut.

Pentru aspect apetisant, acestea se pot decora cu patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA!!

Sursa foto