Una din cele mai rapide retete de chiftelute din legume, sanatoase si bune pentru un regim ( daca acestea se vor coace pe o hartie de copt unsa cu putin ulei, in cuptorul bine incins pana se vor rumeni frumos ).
Ingrediente chiftele rapide de vinete cu sos de rosii
3 vinete mari ( sau 500 vinete curatate , numai miezul )
100 g branza telemea ( consistenta tare )
2 oua ( numai galbenusurile )
100 g pesmet
ulei
sare, piper
Pentru sos rosii
500 ml suc de rosii
2-3 catei usturoi pisat
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie ( sau otet de mere )
sare, piper
Intr-o craticioara mica se vor pune la fiert pentru 5-10 minute ingredientele pentru sos rosii, pana ce acesta se va ingrosa putin ( ca o smantana groasa ).
Cum se fac chiftele rapide de vinete cu sos de rosii
Intr-un castron se vor pune vinetele coapte, curatate de coaja si scurse in pralabil ( sau daca avem vinete congelate se pot folosi acestea, lasate la dezghetat de cu seara ).
Peste ele se vor adauga: galbenusurile de ou, branza telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, pesmetul, verdeata tocata fin ( ptrunjelul, mararul ), sarea si piperul dupa gust.
Compozitia se va amesteca cu mana, pana cand ingredientele se vor amesteca bine.
Cu mana usor umezita intr-un bol cu apa, se vor forma bilute de forma unor mingi de tenis de masa, urmand a fi prajite intr-o tigaie de teflon cu ulei suficient de bine incins ( cca 5-8 minute pe toate fetele ).
Chiftelutele prajite se vor scoate cu ajutorul unei palete cu gauri la scurs pe o hartie absorbanta ( pentru a se elimina surplusul de ulei ).
Pe un platou rotund si adanc se vor transfera chiftelele de vinete, acoperindu-se cu sosul de rosii caldut.
Pentru aspect apetisant, acestea se pot decora cu patrunjel proaspat tocat fin.
POFTA BUNA!!