Chiftelute cu cartofi si dovlecei

Adesea atunci cand vreau sa fac ceva rapid pentru cina ma apuc de chiftelute cu cartofi si dovlecel. Timpul de preparare este destul de scurt, pana in 30 de minute si gustul de cartofi le face pe placul copiilor care nici nu banuiesc ca am pus un dovlecel in ele.

Ingrediente pentru chiftelute cu cartofi si dovlecei

600 g cartofi,
1 dovlecel,
1 ceapa,
2 catei usturoi,
5-6 frunze de menta,
2 oua,
100 g parmezan ras, sare, piper, ulei,

Cum se fac chiftelutele cu cartofi si dovlecei

Cartofii se curata si se dau pe razatoare, se scurg bine in maini, eliminand excesul de amidon.

Dovelecelul se curata si se da tot pe razatoare, se scurge bine in maini.

Cele doua legume se pun intr-un bol, se adauga usturoiul pisat sau dat pe razatoare, menta tocata fin.

Se adauga ouale, parmezanul, sare, piper si se amesteca bine.

Se formeaza bile de marimea unui mar, apoi se aplatizeaza cu mana.

Se pun usor in uleiul incins si se prajesc 4-5 minute, pe fiecare parte.

Se scot pe hartie absorbanta, pentru a indeparta excesul de ulei.

Se servesc calde cu un sos de rosii sau cu iaurt.

Trucuri si idei

Daca aveti seminte de susan in casa adaugati cateva in compozitie. Le va face mai interesante la gust.

Daca nu iti place gustul de menta nu este nicio problema – inlocuieste-o cu clasicele marar si patrunjel.

Nu ai parmezan? Atunci si branza telemea merge foarte bine.

Si daca nu esti fan prajit in ulei, cum nu sunt nici eu, atunci le poti face si la cuptor, intr-o tava acoperita cu folie de copt.

Video

Le poti face si in fripte in tava insa fara sa fie pline de ulei? Da, secretul este sa pui foarte putin ulei. In video de mai jos ti se arata cum.

Sursa foto