Fie ca tineti sau nu post trebuie sa incercati aceste chiftelute cu iz de prajitura. Morcovii si grisul din compozitie le dau o finete pe care nu am mai intalnit-o la chiftelute.
Ingrediente pentru chiftele cu morcovi
700 g morcovi,
2 linguri gris,
3/4 pahar apa minerala,
2 linguri margarina,
2-3 linguri pesmet,
2-3 linguri faina,
sare, ulei,
Cum se fac chiftelele cu morcovi
Morcovii rasi pe razatoarea de zarzavat se fierb inabusit in apa minerala, adaugand si margarina.
Cand se inmoaie bine, se adauga grisul in ploaie, amestecand mereu. Se lasa pe foc pana scade bine.
Dupa ce s-au racit, se amesteca cu sarea si cu faina si se formeaza chiftelute.
Se dau prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte sau se pun la cuptor pe folie de copt.