Chiftelute din dovlecei

Copiii pretind ca nu le pla dovleceii, desi ei nu au niciun gust deosebit. Mai degraba iau gustul celorlalte alimente cu care le asociem. Vom profita de asta pentru a ascunde dovleceii in chiftelute.

Ingrediente pentru chiftelute din dovlecei

1 dovlecel potrivit,
6 catei de usturoi,
3 felii de paine,
1-2 linguri de faina,
1 legatura de marar,
sare, ulei, mirodenii( boia de ardei dulce, cimbru, busuioc)

Cum se fac chiftelutele din dovlecei

Dovlecelul se curata de coaja si se da prin razatoarea mica.

Painea se inmoaie in apa, se scurge bine si se faraminteaza.

Se pun intr-un castron, adaugand si restul de ingrediente.

Din compozitia rezultata se iau cu lingura chiftelele si se dau prin faina. Se parjesc in ulei pana devin crocante.

Se pot servi cu suc de rosii.

Sursa foto