Chiftelute din legume si ciuperci

Aceste chiftele cu ciuperci, de post seamana cel mai tare cu ceea ce stim noi atunci cand ne gandim la chiftele. Au o compozitie asemanatoare, doar ca am schimbat carnea cu ciupercile. Si ne plac la fel de mult.

Ingrediente pentru chiftele cu ciuperci

1 cutie ciuperci,
2 cartofi potriviti,
2 linguri orez,
2 cepe mici,
1 legatura patrunjel,
3 linguri faina,
sare, ulei, piper, boia,

Cum se fac chiftelele cu ciuperci

Cartofii se curata si se pun la fiert.

Separat, se pune la fiert orezul.

Ceapa tocata se caleste putin.

Ciupercile se dau prin masina de tocat. Daca sunt ciuerci crude intai se fierb si se scurg.

Cartofii fierti se scurg, se paseaza si se amesteca cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul tocat si ciupercile.

Se pune boia, sare si piper.

Din compozitia rezultata se fac chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Sau se fac la cuptor, fara ulei.

Se servesc calde.

Sursa foto