Chiftelute suedeze

Am inceput sa ne obisnuim din ce in ce mai tare cu mancarea nordica. Iar cel mai mult de la ei, la fel ca si la noi, ne cplac chiftelutele. Nu au acel gust cu care ne-am obisnuit foarte tare, de usturoi si verdeturi, insa sunt foarte bune.

Ingrediente pentru chiftelute suedeze

800 g carne tocata amestec vita cu porc,
2 cartofi,
1/2 ceapa,
1 ou,
200 ml smantana,
130 g pesmet,
sare, piper, ulei, faina,

Cum se fac chiftelutele suedeze

Cartofii se curata, se taie bucatele si se pun la fiert in apa cu putina sare, pentru 20-30 minute. Cand sunt fierti se scot din apa, se scurg si se pareaza cu o furculita.

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Se lasa pana devine translucida.

Intr-un bol se pune carnea, se adauga cartofii maruntiti, oul, smantana, ceapa calita, pesmetul, sare si piper.

Se amesteca totul bine, se formeaza chiftelute de marimea unei nuci.

Chiftelele se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins.

Sursa foto