Chili con carne este o reteta traditionala in Mexic si contine carne si fasole rosie. Ea este o mancare foarte picanta si extrem de satioasa, facuta din multe ingrediente.
Ingrediente pentru chili con carne
500 g carne tocata pui sau curcan,
300 g fasole rosie din conserva,
400 g rosii decojite din conserva,
2 linguri pasta tomate,
1 ceapa, mare,
2 catei usturoi,
1 ardei verde iute
1 ligurita zahar brun ( va atenua din iuteala )
1 cescuta supa de pui,
2 linguri ulei,
1/2 lingurita chimen pudra,
1/2 ardei rosu iutesi uscat
1 legatura coriandru sau patrunjel,
sare, piper,
Cum se face chili con carne
Ceapa se va curata, taia marunt si pusa la calit in ulei, urmand si usturoiul taiat feliute subtiri.
Cand ceapa va deveni translucida, se va adauga carnea tocata de pui, lasandu-se pe foc domol cca 15-20 minute, amestecandu-se din cand in cand cu o lingura de lemn ( pana se albeste, picurandu-se apa din cand in cand ).
Se va adauga ardeiul rosu iute maruntit, ardeiul verde taiat fasii subtiri, rosiile decojite maruntite si cu sosul lor, pasta de tomate, zaharul brun, chimenul si supa de pui calda.
Se va amesteca totul bine. Vasul se va acoperi si lasa la foc domol pentru 45-50 minute, amestecandu-se din cand in cand ( avand grija ca amestecul sa contina lichid, sa nu fie uscat, eventual se mai poate adauga apa calduta ).
Fasolea rosie de la conserva se va scurge intr-o strecuratoare si spala sub jet de apa calduta.
Spre final cand carnea este bine inmuiata, se va adauga fasolea rosie, amestecandu-se pentru a se incorpora bine si lasa sa mai fiarba cca 8-10 minute.
Se va asezona preparatul cu sare, piper si verdeata tocata marunt.
POFTA BUNA !!!
Informatii nutritionale
1 portie, 420 g,
Calorii: 440,
Lipide: 19 g,
Colesterol: 80 mg,
Sodiu: 710 mg,
Glucide: 37 g,
Fibre: 10 g,
Zahar: 12 g,
Proteine: 30 g,
Vitamine- procent din valoarea zilnica:
Vitamina A:
40%, Vitamina C:
60 %,
Calciu: 10%
Fier: 35 %