Chili cu carne este o mancare picanta, foarte raspandita in America centrala. Exista nenumarate variante, dar noi va prezentam o reteta de baza, cu carne tocata, cu rosii si ardei, cu fasole rosie.
Ingrediente pentru chili cu carne si legume
1,2 kg carne tocata (amestec vita cu porc),
3 cepe mari,
3 catei usturoi,
2 ardei verzi,
1 cutie rosii decojite,
3 linguri pasta tomate,
1-2 cutii fasole rosie,
5 morcovi,
1 lingurita zahar pudra,
200 ml supa carne,
6 linguri ulei masline,
1 lingura chili,
sare, piper,
Cum se face chili cu carne si legume
Se incing 4 linguri de ulei, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, se lasa la calit.
Cand ceapa a devenit translucida, se adauga carnea tocata, se amesteca bine si se lasa 2 minute.
Se adauga apoi supa de carne si pasta de tomate.
Se adauga ardeii si morcovii, taiati bucatele, rosiile maruntite si sucul lor.
Se adauga sare, piper si chili.
Se adauga fasolea rosie.
Vasul se acopera, se lsa la foc domol, pentru 1 ora si jumatate.
Video
Dupa cum ati citit si mai sus nu este cine stie ce dificultate sa faci aceasta reteta, pur si simplu pui ingredientele unele peste altele in aceeasi oala. Uitati si o varianta video.