Chili de fasole rosie

Chilei de fasole rosie cu ou ochi

Cand nu stim ce sa mai gatim intr-o zi de post si nu numai, nu ne ramane decat sa alegem de pe raftul din camara o conserva de chili de fasole, sau sa mergem in supermarket pentru  a cumpara aceste conserve, care ne usureaza uneori pe moment, timpul nostru de a gati o mancare care necesita un timp de gatire indelungat.

Ingrediente chili de fasole rosie

1-2 cutii chili de fasole rosie (sau alba, neagra)

1 cutie de rosii maruntite

1 ceapa potrivita

1/2 ardei gras (optional)

2-3 catei usturoi

50 g boabe porumb dulce (optional)

1 lingura paprika dulce

un varf lingurita chili iute

3 linguri ulei masline

condimente praf ( chimen )

sare, piper

Cum se face chili de fasole rosie

Fasolea de la conserva, se va pune la scurs intr-o strecuratoare si lasata in asteptare pana la momentul folosirii.

Ceapa curatata si taiata marunt, se va  calit in uleiul incalzit, intr-o tigaie de teflon, pana va deveni sticloasa (cca 3-4 minute), amestecandu-se in mod continuu (pentru a se evitarea arderea, sau prajirea fortata).

Usturoiul curatat si taiat feliute, se va adauga peste ceapa, impreuna cu paprika dulce (pentru a aroma uleiul).

Rosiile maruntite de la cutie, se vor adauga in tigaie cu tot cu sucul existent, lasand sa fiarba pentru a se topi mai bine, cca 10-15 minute.

Chili de fasole rosie scursa, se va pune in tigaie sa dea intr-un clocot doua, impreuna cu ingredientele deja gatite (cca 10 minute).

Mancarea de chili de fasole rosie, se va asezona aproape de final cu sare, piper si praf de chimen pentru aroma.

La servire se poate decora cu patrunjel verde tocat fin.

Chili de fasole rosie fiind o mancare scazuta, se poate servi pe paine prajita.

Trucuri si idei

Pentru persoanele care nu tin post, chili de fasole rosie se poate consuma cu 1-2 linguri de smantana sau iaurt gras, la servire sau asortata cu ou ochi.

POFTA BUNA !!