Ciocolata de casa in foi de napolitana

Aceste prajituri sunt preferatele mele din copilarie. Imi place foarte tare ciocolata de casa, cu gustul ei inconfundabil. Si imi plac si foile crocante si nepretentioase de napolitana. Este adevarat ca acum sunt extrem de usor de cumparat, dar eu sunt nostalgica dupa gustul din copilarie.

Ingrediente pentru napolitana cu ciocolata

1/2 kg zahar
2 linguri cu varf de cacao,
100 ml apa,
250 g margarina,
350g lapte praf de soia.Se poate folosi si lapte praf normal.
1 pachet foi de napolitana mare

Cum se face napolitana cu ciocolata

Se amesteca zaharul cu cacao si se adauga apa ca la maioneza amestecand continuu. Se pune pe foc si se fierbe, amestecand sa nu se prinda, timp de 5 min (din momentul in care incepe sa fiarba compozitia).

Se ia de pe foc si se adauga margarina taiata in bucati. Cand s-a topit margarina se adauaga laptele praf (in ploaie) si se amesteca cu mixerul.

Se pune compozitia intre foi, in strat subtire.

Napolitana se pune pe o tava si peste o alta tava, iar deasupra o greutate. De ex: 1 bidon de apa de 5litri.

Se taie NEAPARAT peste 3-4 ore, astfel se usuca prea tare si e greu de taiat.

Prajitura aceasta tinuta sub un clopot (acoperita) tine si timp de o saptamana. Este mai bine sa se faca cu o zi inainte de a dori sa o serviti. Pofta buna!

Video

Ca de obicei, la inceput va prezentam varianta mai simpla, dupa care dam drumul la improvizatie. De exemplu, puteti sa puneti intre foi caramel cu nuci pisate si sa acoperiti napolitana cu ciocolata. Urmariti video pentru a vedea cum.

Sursa foto