E timpul legumelor proaspete, de sezon, asa ca opteaza pentru o ciorba cu legume, acrita cu zeama de zarzare. Un preparat foarte sanatos si gustos pe care iti vei dori sa il savurezi si alta data!
Ingrediente pentru ciorba din legume cu zarzare
1 morcov
1 cartof
1 ceapa uscata mica
1 jumatate ardei gras
1 jumatate dovlecel
1 mana de mazare verde
4 pastai fasole verde
1 cana zarzare
bulion sau cateva rosii taiate marunt
1 legatura loboda
marar
patrunjel
Leustean
sare
Cum se face ciorba din legume cu zarzare
Pune 1 litru de apa intr-o oala mai mare. Cand aceasta da in fiert, pune treptat urmatoarele legume, taiate cubulete sau bucati mai mari, dupa caz: morcovul, cartoful, ceapa, ardeiul gras, mazarea verde si fasolea verde. Fierbe 6-7 minute, dupa care gusta din cartof si mazare pentru a te asigura ca sunt toate fierte.
Adauga apoi dovlecelul, mai lasa 3-4 minute, dupa care torni bulionul sau cateva rosii taiate marunt si o legatura de frunze de loboda, spalate si taiate.
Separat, fierbe o cana de zarzare in doua cani de apa. Cand sunt fierte, da prin sita pentru a scoate samburii si cojile. Aceasta compozitie bogata in vitamina C se adauga in ciorba dupa ce am pus si loboda.
Se gusta ciorba. Daca e prea acra, se adauga apa, daca vrei sa ai o cantitate mai mare, se mai adauga zarzare sau bors. Dupa 5 minute, la terminare, se pun si verdeturile proaspete taiate marunt ( marar, patrunjel, leustean) si se potriveste de sare.
Se inchide focul imediat. Daca doriti, la terminare, cu focul inchis, se adauga in compozitie si o lingurita de ulei.