Ciorba cu varza si carne afumata

Ciorba de varza si carne afumata

O ciorba de varza acra cu ciolan afumat este tot ce poate fi mai potrivit intr-o zi de iarna. Ai nevoie de vitamina C de la varza, acreala este foarte buna pentru digestie si carnea afumata este modalitatea preferata de a consuma proteine. Nici nu este de mirare ca este atat de populara in toata tara.

Ingrediente ciorba cu varza si carne afumata

1 varza potrivita, dulce sau murata ( 1-1,5 kg )

500 g carne porc afumata ( sira spinarii afumata; ciolan afumat sau jambon afumat )

2 morcovi potriviti

1 ardei gras

1 ceapa

2 catei usturoi ( optional )

3 linguri bulion

2 rosii proaspete (optional)

verdeata ( patrunjel, marar, tarhon ..optional de zona tarii si preferinta si gust )

1 lingurita de cimbru uscat

300 ml lapte batut sau acru ( sau 200 ml smantana de gatit )

2 linguri ulei vegetal

sare, piper