Ciorba de burta – 10 portii

Ciorba de burta merge perfect pentru a astimpara foamea si a te hidrata dupa ce ai baut cate ceva. V-o recomand in serile lungi de vara in care petreceti cu prietenii.

Ingrediente pentru ciorba de burta

2 kg burta
3 l apa
1 kg picioare de vaca
150 grame morcov
150 grame ceapa
100 grame telina
50 grame usturoi
2 grame piper
500 grame iaurt sau smintina
3 oua
50 grame faina
100 ml otet
100 ml ulei sau untura
sare dupa gust .

Cum se face ciorba de burta

Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc apoi se spala din nou cu apa rece si se aseaza intr-o oala.

Picioarele se sparg punindu-le la fundul vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii.

Cind burta este aproape fiarta, se adauga morcovii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi.

Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt si piperul.

Cind burta si picioarele au fiert se scot si se racesc.

Burta se taie in fisii lungi de 4 – 5 cm, iar carnea de pe picioare se alege si se taie la fel, apoi se introduc in oala cu supa, care a fost strecurata si se continua fierbierea pina da in clocot.

Din galbenusurile batute, iaurtul ( smintina) si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru dres si se introduce in oala cu ciorba.

Se potriveste gustul cu sare si acreala.

Se serveste cu mujdei!

Articolul a fost propus de Ion Gaftoneanu pentru concursul Reteta perfecta pentru vara premiat cu o masina de facut inghetata. Voteaza la comentarii daca ti-a placut si vrei sa castige. Daca vrei sa participi si tu cu propria reteta afla aici detalii.