Nu te-ai fi gandit ca poti rafina o mancare atat de comuna precum ciorba de fasole, insa iata ca se poate. Si anume punand gutui, care ii dau o savoare si o dulceata neasteptata.
Ingrediente pentru ciorba de fasole
1/2 kg fasole alba,
4-5 cepe,
1 morcov,
1 pastarnac,
2 gogosari,
5 rosii,
2 gutui,
1 lingurita cimbru,
1 legatura de leustean,
sare, ulei, zahar,
Cum se face ciorba de fasole
Se alege si se spala fasolea si se pune la inmuiat 2-3 ore cat sa se umfle boabele.
Se fierbe apa separat si dupa ce s-au umflat boabele se rastoarna in apa fiarta si se continua fierberea, la foc iute. Dupa cateva clocote, apa devine galbena si se arunca. Se pune din nou apa, tot fiarta separat, si se lasa sa fiarba.
In acest timp se pun la fiert gutuile dupa ce s-au curatat si s-au taiat cubulete si se adauga zaharul.
Cand fasolea este complet fiarta se pune fiertura de gutui. Se adauga morcovul, pastarnacul, gogosarii, ceapa taiate marunt.
Se lasa sa fiarba timp in care se calesc rosiile in putin ulei si apoi se pun un oala peste restul ciorbei.
Dupa 2-3 clocote se potriveste de sare, cimbru. La sfarsit se adauga verdeata.