Ciorba de fasole cu tarhon

De cand am mancat-o prima oara acum multi ani, la Brasov, mi-a ramas in cap ca fiind cea mai buna ciorba posibila. Este buna in general ciorba de fasole, dar fara tarhon este ca si cum ai avea o regina fara coroana.

Ingrediente pentru ciorba de fasole cu tarhon

1 cana fasole uscata, alba,
2 cepe,
2 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
1 telina mica,
1 pastarnac,
1 legatura tarhon,
sare, ulei,

Cum se face ciorba de fasole cu tarhon

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Apa trebuie sa o depaseasca cu mult, intrucat fasolea se umfla si absoarbe apa.

Fasolea se scurge de apa si se opareste cu apa fiarta, de trei ori, de fiecare data aruncandu-se apa. In acest fel te asiguri ca nu vei avea probleme cu stomacul atunci cand mananci fasole.

Se pune apoi la fiert in cca 4-5 l apa si fierbe cca 1 si jumatate.

Ceapa tocata marunt, morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul date pe razatoarea mare se calesc impreuna 2-3 minute.

Cu 30 minute inainte de a fi fiarta fasolea, se adauga legumele calite si se lasa la fiert.

La sfarsit se pune sarea, uleiul si tarhonul tocat marunt.

Sursa foto