Ciorba de legume de primavara

Parca niciodata nu are ciorba un gust mai bun decat atunci cand toate legumele sunt proaspat luate din gradina. Nici nu mai simti nevoia sa adaugi carne sau smantana pentru a avea gustul perfect.

Ingrediente pentru ciorba de legume de primavara

1 legatura de ceapa verde,
3 frunze de telina,
3 ardei,
4-5 rosii,
4 morcovi,
3 radacini de patrunjel,
300 g de fasole verde,
500 g de cartofi noi,
1 legatura de patrunjel,
sare,

Cum se face ciorba din legume de primavara

Se curata si se spala morcovii, patrunjelul si cartofii. Se taie felii subtiri morcovii si patrunjelul iar cartofii cuburi.

Cepele se spala si se taie ineluse. Telina se taie marunt, ardeii se taie cubulete.

Fasolea verde se alege, se rupe bucatele si se spala.

Se pun la foc, intr-o oala, cu apa aferenta, ceapa, telina, ardeii, morcovii si patrunjelul radacini.

Cand da in clocot se adauga fasolea verde si se lasa iar pana da in clocot, iar apoi se pun cartofii.

Dupa vreo 5 minute se pun rosiile taiate bucatele. Se mai lasa la fiert vreo 10-15 minute.

La sfarsit se adauga sarea si patrunjelul toacat marunt.

Sursa foto