Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare

Cum se face ciorba de perisoare

Ardeii, morcovul, telina se curata si se taie cubulete dupa care se pun la fiert intr-o oala mare cu apa si lingurile de ulei.

Pregatim perisoarele intre timp. Amestecam carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul spalat, un ou, sare, cimbru, boia dulce, patrunjel. Se modeleaza perisoarele si se pun usor in ciorba. Va va fi mai simplu sa faceti asta daca aveti mainile umezite cu apa.

Peste legume, adaugam si rosiile sau sucul de rosii. Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi adaugam perisoarele. Cand se ridica perisoarele, adaugam si zeama de varza/borsul si mai lasam sa fiarba circa 30 de minute. Adaugam si leusteanul si mai lasam sa dea cateva clocote. Daca este nevoie, mai adaugam sare.

La sfarsit se pune patrunjelul tocat marunt. Servim cu smantana.

Ponturi si idei

Pentru un plus de savoare puteti sa adaugati in ciorba un pic de afumatura. Gustul o sa fie unul divin.

Pofta buna!!

sursa foto Pinterest