Ciorba de porc acra

Nimic nu se poate compara cu o ciorba acrisoara de porc, mai ales la masa de pranz de la Craciun.

Ingrediente ciorba de porc acra

1 kg carne de porc ( ciorba se face din oase de porc ..( coaste, os de la pulpa etc.. )

1 morcov potrivit

2-3 felii de radacina telina

1 radacina pastarnac

3-4 rosii

1 ardei gras

200 ml suc de rosii

verdeata ( leustean, patrunjel )

2 galbenusuri ou ( ptr dres )

100 g smantana ( ptr servit )

1/2 l bors putina ( sau 1l de bors.. in functie de gust )

50 g taitei de casa ( optional )

sare

Cum se face ciorba  de porc acra

Carnea de porc taiata, portionata si spalata se va pune la fiert intr-o oala ( cca 2,5 l ) cu apa calduta pentru cca 30 minute ( adunandu-se pe parcurs ce clocoteste spuma care se va forma pe marginea oalei ).

Intre timp legumele pentru ciorba se vor curata, spala si taia dupa preferinta ( morcovul rondele subtiri; telina, ceapa si ardeiul gras taiate marunt ), apoi adaugate cand carnea deja s-a fragezit putin.

Oala se va acoperi cu un capac, lasata sa fiarba la foc moderat  ( inca 20-25 minute  ).

Rosiile curatate de coaja ( oparite cca 1 minut in apa clocotita ) se vor marunti si adauga in oala impreuna cu sucul de rosii.

Zeama de carne se va asezona cu sare dupa gust.

Aproape de final, cand carnea de porc si legumele s-au fragezit complet, se va adauga borsul de putina, dat intr-un clocot intr-un ibric ( se va pune bors in functie de gustul fiecaruia…o ciorba mai acra sau mai dulceaga ).

Ciorba de porc se va da intr-un clocot-doua, apoi stins focul si adaugate galbenusurile de ou batute intr-un bol impreuna cu un polonic de ciorba ( pentru a drege ciorba….optional ).

Verdeata ( leusteanul si patrunjelul ) se va pune la sfarsit ( pentru a aroma ciorba de porc ) tocata fin.

Ciorba de porc acra se va servi in boluri individuale cu mamaliguta calda sau paine proaspata, decorata atat pentru gust si aspect, cu 1-2 linguri de smantana.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto