Ciulama cu carne de vita

De ciulama cu carne de pui a auzit toata lumea care traieste in Romania. De ciulama cu ciuperci sunt cativa indragostiti. Dar iata ca se poate face si cu carne de vita si va vom spune cum.

Ingrediente pentru ciulama cu carne de vita

800 g carne macra de vita,
4 linguri faina,
2 pahare vin alb,
1 ceapa,
1 catel usturoi,
1 l apa,
1 pahar smantana,
1 foaie dafin,
sare, piper, ulei sau unt,

Cum se face ciulamaua de vita

Carnea se taie bucatele, nu foarte mari, se prajeste putin in ulei.

Se adauga ceapa si usturoiul, se lasa la calit.

Cand s-a ingalbenit usor, se adauga faina, stinsa cu putina apa rece (sa nu faca cocoloase).

Se adauga vinul, 1 l apa, sare, piper, foaia de dafin. Se lasa la foc domol 1h30 minute.

Inainte de servire se adauga smantana.

Video

La aceaste ingrediente daca mai adaugati mustar si ciuperci atunci obtineti faimoasa reteta de vita Stroganoff, un tip de mancare rusesc care a cucerit intreaga lume.

Sursa foto