Carnea de pui e placuta la gust in orice fel ar fi gatita.
Pentru diversificare vom face o ciulama de pui, care este o mancarica preferata de cei mici mai ales.
Ingrediente ciulama de pui
1 piept de pui 500 g ( sau 6 pulpe pui dezosate )
2 l apa ( ptr supa piept de pui )
1 morcov mijlociu
1 ceapa mica
1 pastarnac mic
1/4 telina
1 catel usturoi ( ptr aroma )
50 g unt + 2 linguri ulei vegetal ( ptr sos )
4 linguri faina ( ptr sos )
250 ml lapte ( ptr sos )
2-3 linguri smantana ( ptr sos )
4-5 boabe enibahar ( ptr gust supa )
1/2 legatura patrunjel proaspat ( decor )
sare, piper
Cum vom face ciulama de pui
Intr-o oala inalta vom pune apa la fiert cu un praf de sare, adaugand pieptul de pui spalat si curatat de pielita, avand grija ca din cand in cand sa eliminam spuma formata ( acolo se strang rezidurile).
Intre timp vom curata de coaja legumele, spalate si taiate in bucati mari ( morcovul, telina, pastarnacul si ceapa ).
Le adaugam in apa, lasand sa fiarba impreuna cu pieptul de pui si boabele de enibahar ( ptr a se forma o supa gustoase pe care o vom folosi si la ciulama ).
Dupa ce a fiert bine pieptul de pui si legumele, le scoatem intr-o strecuratoare si lasa la racit ( ptr a se putea portiona pieptul de pui in fasii groase de 3-4 cm ).
Intr-o tigaie de teflon destul de adanca si cu pereti inalti, vom pune untul la topit impreuna cu uleiul.
Adaugam toata faina odata, amestecand cu un tel ( avand grija sa nu se arda ), apoi punem pe rand cateva polonice de supa ptr a se forma sosul ( amestecand continuu sa nu se faca gogoloase ).
Laptele il adaugam treptat amestecand energic cu telul, lasand sosul format sa dea in doua- trei clocote ( ptr a fierbe bine si faina ).
Punem la final si fasiile de piept de pui, asezonand cu sare si piper dupa gust ( lasand la fiert inca 10-15 minute ).
Gustoasa ciulama de pui obtinuta, se va servi cu mamaliguta calda, decorata pentru aspect apetisant cu patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA !!!