Ciuperci cu carne de porc la cuptor

Ai pofta la un moment dat sa mananci ceva mai serios, fara salate si fulgi de ovaz? Atunci iti recomandam ciuperci la cuptor cu carne de porc. Nu ai cum sa dai gres cu aceasta alegere.

Ingrediente pentru ciuperci cu porc

2 cepe potrivite,
2 rosii,
1/2 kg ciuperci champinion,
1 kg mushi de porc.
50 ml ulei,
50 ml apa,
50 ml vin rosu sec,
sare, piper, cimbru, busuioc
250g cascaval
4 oua,

Cum se fac ciupercile cu carnea de porc

Intr-un vas se pune 25 ml ulei. Aici se caleste ceapa taiata pestisori si ciupercile taiate felii mai grosute, aproximativ 10 min, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete si se mai lasa pe foc 5-10 min. Acestea toate se condimenteaza cu putina sare si piper dupa gust.

Intre timp, in alt vas se pune restul de ulei(25 ml). Dupa ce s-a incins bine punem muschiul de porc curatat de fibrele de grasime, taiat felii cu grosimea de aprox 1 cm. Dupa ce s-au rumenit putin adaugam apa(50 ml) si vinul in aceeasi cantitate. Punem peste carne sare, piper, cimbru si busuioc, toate dupa gust, si lasam sa fiarba bine carnea.

Cand ciupercile si carnea sunt gata se ia o tava de cuptor, punem primul strat carnea impreuna cu sosul, peste care adaugam ciupercile. Ouale le batem cu cascavalul ras si-l punem peste ciuperci, in tava.
Totul se baga la cuptorul care este deja incins si lasam aproximativ 10-15 min max.

Video

Daca nu vrei sa aprinzi cuptorul nu este nicio problema. Aceasta reteta se poate face si pe aratgaz, doar sa incepi cu prajirea carnii. Si, desigur, trebuie sa renunti la crusta de ou cu cascaval.

Sursa foto