Daca vrei sa incerci si altceva decat ciuperci cu usturoi sau ciuperci cu sos alb din faina, atunci indrazneste sa folosesti marar, din plin si un sos pe baza de rosii
Ingrediente pentru ciuperci cu marar
1/2 kg ciuperci,
1 legatura de marar,
1 ceapa,
1/4 l suc de rosii,
sare, ulei, piper,
Cum se fac ciupercile cu marar
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 4-5 minute, cu o jumatate de lingurita de sare, la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa si devine lucioasa
Se adauga ciupercile, sucul de rosii si un varf de cutit de piper, lasandu-le sa fiarba la foc mic, acoperite, 30-40 minute, si adaugand putina apa pana ce se inmoaie.
Cand ciupercile sunt fierte, sosul scazut numai cat sa le cuprinda si uleiul la suprafata, se adauga mararul si se sareaza dupa gust.
Facultativ, se pun cateva picaturi de zeama lamaie. Se servesc reci.