Sa faci ciuperci cu sos este extrem de usor. Ai nevoie de ingrediente simple, care se gasesc cam in orice bucatarie. Si de jumatate de ora. Merg perfect alaturi de o mamaliguta calda. La fel de bine, se pot adauga si peste paste fierte.
Ingrediente pentru ciuperci cu sos de rosii
1 kg ciuperci proaspete,
60 g unt (ulei, daca tineti post),
1 ceapa mica,
2 catei usturoi,
1 foaie dafin,
1 legatura patrunjel,
150 ml vin alb, sec,
200 g pasta tomate,
1/2 lingurita cimbru,
sare, piper,
Cum se fac ciupercile cu sos de rosii
Ciupercile se spala, se scot coditele si se taie in doua.
Untul se pune la incins, la foc domol, se adauga ceapa tocata marunt, se lasa 1-2 minute.
Se adauga ciupercile si uturoiul pisat. Se amesteca bine 5 minute, se adauga sare si piper.
Se adauga apoi foaia de dafin, cimbrul, vinul si pasta de tomate. Se lasa 15-20 minute.
La sfarsit se scoate foia de dafin si se adauga patrunjelul tocat fin.