Este o reteta care poate fi facuta in zilele de post, pentru persoanele care tin diete.
Ingredientele sunt usor de procurat, doar sa dam o fuga la piata sau la cel mai apropiat supermarket…. si pranzul (sau cina) este gata.
Aceasta reteta se poate face la cuptor sau direct pe ochiul de la aragaz ( optiunile sunt la alegere ).
Ingrediente ciuperci cu usturoi
500 g ciuperci proaspete Champignon
2-3 catei usturoi
50 g margarina vegetala ( sau 50 ml ulei )
1/2 lamaie ( zeama )
sare, piper
Cum se fac ciuperci cu usturoi
Majoritatea dintre noi curatam ciupercile, dar acestea sunt mult mai gustoase si cu vitamine daca se vor lasa cu pelita, doar indepartate coditele si spalate foarte bine sub jet de apa rece.
Daca avem ciuperci micute, acestea se vor gati intregi, iar daca vor fi cu palarii mari, se vor taia in felii subtiri.
Intr-o tigaie de teflon, se va pune la incins uleiul ( sau margarina vegetala ), apoi sunt adaugate ciupercile.
Se vor lasa la calit cca 25-30 minute ( pana se vor inmuia, si va scadea din lichidul lasat ).
Spre final se va adauga usturoiul taiat feliute, zeama de lamaie ( pentru culoare si gust ), sare si piper dupa gust, amestecandu-se usor si lasa pe foc doar pentru cca 5-10 minute ( pentru a se aroma ciupercile ).
Ciupercile cu usturoi se pot servi cu: un mujdei de usturoi, cu paste fierte sau orez fiert etc…, impreuna cu o salata de rosii ( sau dupa imaginatia si gustul fiecaruia ).
Trucuri si idei
Ciupercile cu usturoi se pot servi la un pranz, alaturi de o mamaliguta calda cu cateva linguri de smantana ( pentru persoanele care nu tin post ).
POFTA BUNA