Ciuperci cu vin alb

Ar trebui sa mancam mai multe ciuperci. Pentru ca sunt sanatoase si pline de proteine. Dar nu o facem pentru ca inca nu ne-am descoperit retetele favorite. Aceasta poate sa fie, cu siguranta, una dintre ele.

Ingrediente pentru ciuperci cu vin

500 g ciuperci,
5 linguri ulei masline,
1 ceapa,
1 lingura patrunjel tocat fin,
2 lamai,
200 ml vin alb,
sare, piper,

Cum se fac ciupercile cu vin

Ciupercile se curata si se taie felii potrivite.

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand devine translucida se adauga ciupercile, zeama de la lamai, sare si piper.

Se amesteca 3 minute la foc iute si se adauga vinul.

Se lasa apoi la foc domol 30 minute.

La sfarsit se adauga sare, piper si patrunjelul.

Video

Si nu trebuie sa va opriti aici, pentru ca ciupercile merg bine sa fie facute cu alcool si sa fie apoi servite ca sos pentru fripturi. Urmariti video de mai jos si va veti simti inspirati.

Sursa foto