Poti pregati ciuperci la cuptor in perioada postului, ca aperitiv sau chiar ca garnitura.
Sunt foarte usor de preparat, satioase si gustoase.
Ingrediente pentru ciuperci la cuptor
Pentru 4 persoane:
250g ciuperci champignon
250g ciuperci pleurotus
1 legatura patrunjel
ulei de masline
sare,piper.
Cum se fac ciupercile la cuptor
1.Ciupercile se spala bine si se scurg. La cele champignon li se taie coditele si se toaca marunt, umplandu-se cu acestea.
2. Se pune intr-o tava de cuptor hartie de copt si se aseaza ciupercile.
3. Se adauga pe fiecare in parte un strop de ulei de masline.
4. Se da la cuptorul in prealabil incalzit la circa 180 grade aproximativ 15 minute.
5. Cu 3 minute inainte de a le scoate adaugati patrunjelul tocat.
6. Se scot si se servesc calde.
!Tips:
- imediat ce le-ai scos din cuptor poti rade cascaval, parmezan chiar si branza.
- adauga in palarioare putin unt.
- serveste-le alaturi de un mujdei de usturoi si paine prajita.