Vrem sa va propunem o combinatie din doua alimente foarte sanatoase – ciuperci si cartofi dulci. Dupa parerea mea nu mancam suficienti cartofi dulci, mai sanatosi decat cei cunoscuti traditional la noi, asa ca aceasta reteta este binevenita.
Ingrediente pentru ciuperci umplute cu cartofi
5 or 6 cartofi dulci
1/2 lingură zahăr
3 to 4 linguri de unt
1 linguriţă sare
20 ciuperci medii
Cum prepari ciupercile umplute cu cartofi
Curăţaţi cartofii, apoi tăiaţi cuburi, puteţi să-i puneţi la fiert alături de sare şi zahăr.
Când sunt gata, zdrobiţi-i şi adăugaţi untul, amestecând până devin piure.
Pregătiţi ciupercile într-o tavă cu partea scobită în sus. Adăugaţi cartofii în fiecare din ele şi lăsaţi-le pentru 25-35 minute la cuptor.
Sunt delicioase servite calde alături de un sos de iaurt cu usturoi.