Cum se fac clatitele
Intr-un castron adanc se vor pune ouale intregi, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat, mixandu-se pana se va deveni o spuma de oua.
Faina alba, se va adauga lingura cu lingura ( la inceput 150 g, iar daca se mai necesita faina, se mai poate adauga si dupa ), subtiindu-se aluatul cu laptele caldut ( sau sifon ).
Compozitia obtinuta, se va lasa la odihnit cca 20 minute ( optional ), sau se vor face clatitele imediat.
Intr-o tigaie speciala pentru clatite ( sau teflon ), unsa cu un strat subtire de ulei ( cu ajutorul unei pensule de silicon ), se va turna din compozitie cu ajutorul unui polonic ( cat sa acopere toata tigaia ), prajindu-se la foc moale.
Cand vor fi gata pe o parte, se vor dezlipi usor cu varful unei palete sau a unui cutit, intorcandu-se pe cealalta parte.
Dupa ce s-au facut toate clatitele, se vor unge una cate una cu: dulceata; nuci macinate cu zahar; nuttela; sau branza de vaci amestecata cu marar tocat fi, apoi rulandu-se ( sau impaturite in patru ), servite imediat cat sunt calde, sau si reci vor fi la fel de bune ( nu mai mult de o zi, asta in cazul daca vor mai ramane ).
Atentie: deoarece clatitele sunt considerate indigeste din cauza aluatului necopt, trebuiesc facute cat mai subtiri si bine coapte.
Pentru a le pastra calde, se vor lasa foile de clatite una peste alta intr-o farfurie intinse, deasupra unei oale cu apa fierbinte.
POFTA BUNA !!!