Clatite ca la mama acasa

Clatite umplute cu nutela si banane

Cum se fac clatitele

Intr-un castron adanc se vor pune ouale intregi, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat, mixandu-se pana se va deveni o spuma de oua.

Faina alba,  se va adauga lingura cu lingura ( la inceput 150 g, iar daca se mai necesita faina,  se mai poate adauga si dupa ), subtiindu-se aluatul cu laptele caldut ( sau sifon ).

Compozitia obtinuta, se va lasa la odihnit cca 20 minute ( optional ), sau se vor face clatitele imediat.

Intr-o tigaie speciala pentru clatite ( sau teflon ), unsa cu un strat subtire de ulei ( cu ajutorul unei pensule de silicon ), se va turna din compozitie cu ajutorul unui  polonic ( cat sa acopere toata  tigaia ), prajindu-se la foc moale.

Cand vor fi gata pe o parte, se vor dezlipi usor cu varful unei palete sau a unui cutit, intorcandu-se pe cealalta parte.

Dupa ce s-au facut toate clatitele, se vor unge una cate una cu: dulceata; nuci macinate cu zahar; nuttela;  sau branza de vaci amestecata cu marar tocat fi, apoi rulandu-se ( sau impaturite in patru ), servite imediat cat sunt calde, sau si  reci vor fi la fel de bune ( nu mai mult de o zi, asta in cazul daca vor mai ramane ).

Atentie: deoarece clatitele sunt considerate indigeste din cauza aluatului necopt, trebuiesc facute cat mai subtiri si bine coapte.

Pentru a le pastra calde, se vor lasa foile de clatite una peste alta intr-o farfurie intinse, deasupra unei oale cu apa fierbinte.

POFTA BUNA !!!