Clatite crocante din zucchini

Clatite crocante cu zuchinni

Cum se fac clatite crocante din zucchini

Zucchinii tineri  se vor spala, strege cu un prosop absorbant, taiate capetele, apoi taiati in rondele foarte subtiri care se vor presara cu un praf de sare, urmand a fi lasati la scurs ( de apa care o vor lasa ) intr-o strecuratoare pentru cca 30 minute ( sau mai putin in functie de timpul alocat ).

Dupa ce s=a scurs din apa continuta,  rondelele de zucchini se vor transfera intr-un bol, apoi adaugate ouale, faina, parmezanul si piperul macinat dupa gust ( un varf de lingurita, sau mai mult ), amestecandu-se totul cu o spatula.

Intr-o  tigaie de teflon care se va folosi cu uleiul pus la incins, se vor pune gramajoare din rondelele de zucchini in aluat ( atat cat se cuprinde intr-o lingura normala ),  intorcandu-le imediat ( deoarece se gatesc foarte repede ), cat sa capete o culoare aurie pe ambele parti.

Clatitele crocante din zucchini se vor pune dupa prajire pe o hartie absorbanta ( pentru a se elimina surplusul de ulei ), apoi servite pe un platou ca atare sau cu un sos de smantana/iaurt natural cu usturoi.

POFTA BUNA !!