Ingrediente:
200 g faina
3 oua
300 ml lapte
300 ml sifon sau bere
1/4 lingurita de sare
200 g ulei
2 pliculete zahar vanilat
250 g dulceata sau gem la alegere.
Mod de preparare:
Clatilele… desertul copilariei… mereu o bucurie pentru intreaga familie, atat pentru cei care le prepara, cat si pentru cei care le savureaza de indata ce sunt scoase din tigaie si asezate pe farfurie. 🙂
- Ouale, faina, laptele, zaharul vanilat, sifonul sau berea, se amesteca bine si se lasa 2 ore la rece.
- Se scoate aluatul de la rece si daca s-a ingrosat prea tare se subtiaza cu putina apa (aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani).
- Se pune 1 lingurita de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins.
- Se ia aluat cu un polonic mic sau o cescuta de cafea, se toarna peste uleiul fierbinte, se formeaza un strat subtire, intins pe toata suprafata tigaii.
- Tigaia se pune la foc scazut – clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte, si se lasa sa se prajeasca.
- Se pune apoi pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Foile de clatite se ung apoi cu gem sau dulceata si se impacheteaza.
!Tips:
- le poti impacheta sub forma de batistute, rulouri sau orice alta forma care iti vine in minte. Impinge putin capetele spre interior pentru a evita curgerea continutului.
- presara putin zahar vanilat pe deasupra, pentru un gust mai placut si mai aromat.