Clatite cu pere caramelizate

Clatitele cu pere caramelizate sunt irezistibile, perfecte pentru a-si face pofta familia intr-o zi torida de vara, beneficiind si de cate o cupa de inghetata alaturi.

Ingrediente clatite cu pere

Ptr 10 clatite

500 ml lapte

3 oua

10 linguri de faina (daca se  mai necesita  faina, se mai poate adauga, atat cat sa iasa o compozitie ca o smantana mai groasa )

1 lingurita zahar tos

2 linguri ulei ( pentru compozitie )

un varf praf sare

Pentru pere-caramelizate

2 pere

200 g zahar tos

30 g unt

inghetata de vanilie ( pentru servit )

Cum se fac clatite cu pere

Clatitele se vor face dupa reteta stiuta de fiecare gospodina.

De data aceasta, vom umple clatitele cu pere-caramelizate, care se fac destul de simplu: curatam perele de coaja, apoi le taiem cubulete mici si le adaugam in tigaia in care am facut clatitele si deja untul este incins.

Amestecam cca 5 minute, pentru a se inmuia perele, apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat, amestecand continuu pana zaharul isi schimba culoarea… se caramelizeaza.

Se va umple fiecare clatita in parte cu pere-caramel ( numai cand acesta va fi caldut, deoarece caramelul fiind un lichid fierbinte, isi pastraza temperatura ridicata mult timp ), apoi se pliaza si se vor servi cu o cupa de inghetata de vanilie.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto