Clatitele cu pere caramelizate sunt irezistibile, perfecte pentru a-si face pofta familia intr-o zi torida de vara, beneficiind si de cate o cupa de inghetata alaturi.
Ingrediente clatite cu pere
Ptr 10 clatite
500 ml lapte
3 oua
10 linguri de faina (daca se mai necesita faina, se mai poate adauga, atat cat sa iasa o compozitie ca o smantana mai groasa )
1 lingurita zahar tos
2 linguri ulei ( pentru compozitie )
un varf praf sare
Pentru pere-caramelizate
2 pere
200 g zahar tos
30 g unt
inghetata de vanilie ( pentru servit )
Cum se fac clatite cu pere
Clatitele se vor face dupa reteta stiuta de fiecare gospodina.
De data aceasta, vom umple clatitele cu pere-caramelizate, care se fac destul de simplu: curatam perele de coaja, apoi le taiem cubulete mici si le adaugam in tigaia in care am facut clatitele si deja untul este incins.
Amestecam cca 5 minute, pentru a se inmuia perele, apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat, amestecand continuu pana zaharul isi schimba culoarea… se caramelizeaza.
Se va umple fiecare clatita in parte cu pere-caramel ( numai cand acesta va fi caldut, deoarece caramelul fiind un lichid fierbinte, isi pastraza temperatura ridicata mult timp ), apoi se pliaza si se vor servi cu o cupa de inghetata de vanilie.
POFTA BUNA !!!