Clatitele umplute cu branza sunt foarte bune si pot sa fie consumate atat la cina, cat si ca desert in functie de cantitatea de zahar pe care o adaugam. Ele se fac similar cu cele clasice, doar ca am folosit unt in loc de ulei si le-am umplut cu crema de branza de vaci.
Ingrediente
Ingrediente pentru 8-10 clatite:
1/4 l lapte,
60 g unt,
3 oua,
20 g zahar,
1 lingura esenta rom,
125 g faina,
1 varf cutit sare
Umplutura:
300 gr branza de vaci
50 ml smantana lichida
2 oua
5-8 linguri de zahar (dupa gustul fiecaruia)
2 linguri de stafide
Cum se fac clatitele cu unt
1. Laptele si untul se pun intr-o craticioara, se lasa la foc domol, pana se topeste untul, si compozitia devine omogena.
2. Ouale se bat ca la omleta.
3. Faina, zaharul si sare se pun intr-un bol, se varsa treptat ouale in mijloc, se amesteca cu telul.
4. Se adauga treptat amestecul de lapte-unt si romul.
5. Se incinge o tigaie care nu lipeste si se toarna cu polonicul din compozitia de mai sus, nu este necesar sa adaugati unt sau ulei in tigaie, deoarece compozitia contine deja unt, iar clatitele se vor desprinde usor. Nu prajiti clatitele foarte tare.
Umplerea clatitelor cu crema de branza:
1. Dati drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180 de grade.
2.Puneti intr-un vas branza de vaci, smantana, zaharul, ouale si stafidele si amestecati-le bine pana obtineti o crema.
2. Luati o tava pe care o tapetati usor cu unt.
3. Luati fiecare clatita, umpleti-o cu crema de branza si infasurati-o. Puneti apoi clatita in tava. Repetati operatiunea pana ati pus toate clatitele in tava. Deasupra mai puneti crema care v-a mai ramas, smantana lichida cat sa acopere un pic clatitele si un pic de zahar pentru aspect.
4. Bagati totul la cuptor cca 30 minute pana clatitele devin aurii. Se pot servii atat calde scoase din cuptor, cat si reci.
Pofta buna!